Yüzde 100 bedelsiz sermaye artırımı yapmak için karar alan Berkosan SPK'ya başvuruda bulundu.
Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş sermayesini 15 milyon 600 bin TL artırarak 31 milyon 2000 bin liraya çıkarmak istiyor. Şirket bunun için SPK'ya başvuruda bulundu. BRKSN
Berkosan (#BRKSN), bedelsiz sermaye artırımı yapmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.
Şirket cuma günü KAP'a yaptığı açıklama ile bunu kamuoyuna açıkladı. Berkosan 28 Ekim'de yapılan genel kurul toplantısı ile yüzde 100 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı.
Karara göre şirketin 15 milyon 600 bin TL olan mevcut sermayesi 15 milyon 600 bin TL artırımla 31 milyon 200 bin TL'ye çıkmış olacak.
Geçen haftayı düşüşle geçiren #BRKSN cuma günü yüzde 0,74 primle 16,42 liradan kapanış gerçekleştirdi. Alt Pazar'da işlem gören hisse son bilançosunda 8.1 milyon TL kar açıklamıştı. 96 milyon lira özserameysi bulunan şirketin toplam sermayesinin yüzde 66'sı fiili dolaşımda bulunuyor.
Şirketin KAP açıklaması:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu 11.11.2022 Tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları vermişlerdir.
Şirketimiz Yönetim Kurulunun 28 Ekim 2022 ve 2022-14 sayılı, toplatısında, Şirketiminizin çıkarılmış sermayesinin tamamı iç kaynaklardan olmak üzere %100 oranında artırılarak 15.600.000.-TL'den 31.200.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin karar alınmış ve aynı gün KAP duyurusu yapılmıştır.
15.600.000 TL'nin sermayeye eklenmesi suretiyle, Şirketin çıkarılmış sermayesinin 31.200.000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin kararı çerçevesinde; sermayeye ilave edilen 15.600.000 TL'nin tamamı finansal tablolarımızda yer alan iç kaynaklardan (2020 ve 2021 yıllarına ait dağıtılmayan geçmiş yıl karlarından) karşılanmak üzere 11 Kasım 2022 tarihinde ilgili hesaplardan Şirket sermaye hesabına aktarıldığı Yeminli Mali müşavirlik raporu ile tespit edilmiştir.
Artırılan 15.600.000 TL'lik sermayeyi temsilen paylara ilişkin ihraç belgesinin onaylanması ve tescil ve ilan edilmek üzere çıkarılmış sermayeyi gösteren esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesinin yeni şekline uygun görüş verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına,
İşbu karar kapsamında gerekli her türlü iş ve işlemin ifası için Genel Müdür Enis ALDIKAÇTI'nın yetkilendirilmesine,Oy çokluğu ile karar verilmiştir.
Bu karara uygun olarak sermaye artırımına ve esas sözleşme değişikliğine ilişkin SPK başvurusu 18 Kasım 2022 tarihinde yapılmıştır.
Saygılarımızla."