EYT'li çalışana 5 puan formülü verilirken, asgari ücretliye hayal kurmayın açıklaması yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret artışında hayal kurmadıklarını söyleyen Bilgin, EYT'li çalışan için 5 puan formülünü gündeme getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin, işletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışında olduklarını söyledi. Bakan Bilgin, EYT düzenlemesi hakkında ise 5 puan formülünü gündeme getirdi.
Emekli olanların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primlerinin 5 puan yükseldiğini belirten Bilgin,"Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene sen EYT'li olan bu çalışanını atma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz" dedi.
Bakan Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna, "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" diyerek, işletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışında oldukları yanıtını verdi.
Bakan, kamudaki sözleşmeli personel konusunda ise pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya dikkat çekti.