Borsa İstanbul bir yatırımcı için tedbir kararı aldı.
Borsa İstanbul'da bugünkü işlemler sonrası Global Menkul Değerler A.Ş paylarındaki emir ve işlemleri nedeniyle Büşra Kalaycı hakkında tedbir uygulanmasına karar verildi.
Bir süredir sert fiyatlanmalarla dikkat çeken Global Menkul Değerler (#GLBMD) hissesindeki emir ve işlemleri nedeniyle Büşra Kalaycı isimle yatırımcı tedbir kapsamına alındı.
5,48 liradan 6,47 liraya yükselen hissede son iki günde düşüş dikkat çekiyordu. Hisse bugün de yüzde 2,46 oranında gerileyerek 5,950 liradan kapanış gerçekleştirdi.
Hissedeki emir ve işlemleri nedeniyle Büşra Kalayacı için 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacak.
Etiketler
Yorumlar