BİST 100 endeksinde yukarı yönlü hareket güçlenerek devam ediyor
Güne başlarken yurt dışı piyasalarda ABD vadelileri dün kapanış saatimizdeki seviyelerine yakın hareket ediyor. Asya borsaları ise sabah saatlerinde hafif pozitifte. BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekleniyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 3,63 değer kazanımıyla 3.649 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 117,5 milyar lira oldu.
Sosyal konut projesinin açıklanacağı haberi ile GYO ve çimento şirketleri ön plana çıkarken, bankalardaki para girişinin devam etmesiyle bankacılık sektörü paylarındaki da yükselişine devam etti. Yüksek volatilite dün de devam ederken, endeks yüksek hacim günlerine bir yenisini daha ekledi.
Pozitif açılış bekleniyor
Haftaya yukarı yönlü başlangıç yapan yurtdışı borsalarda kısa vadeli görünüm olumlu. BIST 100 Endeksi ise banka hisselerindeki ralli hareketi ile yükselen trendde seyir izliyor. Endeks kontratında akşam seansında yükselişin devam etmesi nedeniyle endeksin bu sabah yukarı yönlü başlangıç yapması bekleniyor.
Gözler ABD enflasyon verisinde
Bugün küresel piyasalardaki takip edilecek en önemli veri akışı ABD tarafındaki TÜFE verisi olacak. Açıklanacak veri ile haftaya gerçekleşecek faiz kararı ile ilgili soru işaretleri giderilmeye çalışılacak. ABD'de enflasyon %8,5 seviyesinden bu ay da gerileyerek %8,1'e gelmesi beklenmekte.
Takip edilecek teknik seviyeler
Teknik olarak değerlendirildiğinde, BİST-100 endeksi fiyatlama davranışları açısından 3650 değeri kritik bir eşik olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda kısa vadede 3700-3760 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Olası, geri çekilmelerde ise kısa vadede 3600-3530 destek bölgesi olarak izlenebilir.